BREAKING NEWSImportantRecomandate

COD ROŞU SAU PORTOCALIU? Maramureşenii pe cine să creadă?

Administrația Națională de Meteorologie a emis o AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD PORTOCALIU pentru Maramureş. Fenomene vizate: vijelii puternice, grindină de medii și mari dimensiuni, averse torențiale. Interval de valabilitate: 05 august, ora 12:00 – 06 august, ora 06:00.


La început în Banat, Crișana, Maramureș, iar după-amiaza și noaptea mai ales în Transilvania, Oltenia, Moldova și Muntenia vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 80…100 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină, îndeosebi de medii și mari dimensiuni. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe alocuri 40…60 l/mp.

Pe de altă parte, Severe Weather Alert România anunţă COD ROŞU!

ALERT // Vijelii puternice, rafale ce pot depăși 90-120 km/h, local averse și izolat grindină ‼️💨
🟥 COD ROȘU || + + + vijelii distructive + + +
🕗 5 august, ora 12 – 6 august, ora 03
📌 cea mai mare parte a Transilvaniei, areale din Banat, Crișana, Maramureș, Oltenia, nord-estul Munteniei, nord-vestul și sud-vestul Moldovei

ATENȚIE ⚠️ Treptat, la început în vestul extrem al țării, apoi pe arii extinse în toate zonele menționate, se vor semnala intensificări puternice ale vântului, local vijelii cu caracter DISTRUCTIV, cu rafale de 90-100 km/h, iar izolat peste 110-120 km/h.

✅ Dacă sunteți afară în momentul în care se observă iminența furtunii, adăpostiți-vă într-un loc SIGUR cât mai rapid posibil (magazin, scară de bloc etc.).
✅ Evitați parcarea mașinilor sub arbori.
✅ Păstrați-vă calmul până la domolirea vijeliei.

Vor fi și averse torențiale, însoțite de frecvente descărcări electrice și căderi de grindină de dimensiuni diverse; cu precădere în județele Prahova, Buzău, Vrancea, Galați și Bacău, dar posibil și în rest – izolat grindină de MARI dimensiuni.

Întrebarea este unde e adevărul?

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV VIDEO: Apele de mină curg roșii pe strada Nucului din Baia Mare. Cei de la mediu ridică din umeri pentru că nu au laborator și habar nu au cu ce otrăvuri sunt omorâți băimărenii

Vasile Dale

Mica Italie a României. Orașul cu 27.000 de locuitori, dintre care 15.000 lucrează în peninsulă: „Muncim pentru o pâine cinstită”

Vasile Dale

Apele Române Someș – Tisa: Radarul de pe vf Igniș, rol și beneficii pentru comunitate

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.