Important

CEREMONIE: Membrii SLI MM pensionați, sărbătoriți în cadru festiv

Conform tradiției, Sindicatul Liber din Învățământ Maramureș (SLI MM) a organizat și în 2022 festivitatea dedicată membrilor de sindicat care s-au pensionat în ultimul an școlar. Evenimentul a avut loc joi, 6 octombrie, la hotel ”Mara” din Baia Mare și s-a bucurat de prezența prof. Mihai Cosmin Pop, inspector școlar general în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Maramureș și prof. Lucia Zoicaș, președinta Asociației Pensionarilor din Învățământ Maramureș.

În perioada septembrie 2021 – septembrie 2022, s-au pensionat 140 de membri SLI MM, dintre care 54 au participat la evenimentul festiv organizat în cinstea lor.

”Această generație a parcurs timpuri deloc ușoare și nerăbdătoare cu toți angajații din învățământ: perioada comunistă, tranziția, reformele interminabile, inclusiv pandemia cu învățământul on-line. Cu toate acestea, au rămas fideli meseriei, au modelat caractere, au schimbat vieți luminând calea elevilor spre lumina cunoașterii. Îi felicităm pe toți – profesori, învățători, educatoare – pentru misiunea importantă pe care au dus-o la bun sfârșit, dar mai ales pentru înțelepciunea, omenia și răbdarea fără margini de care au dat dovadă în toți acești ani închinați educației”, a declarat prof. Ioana Petreuș, președinte SLI MM.

Primul eveniment organizat de SLI MM (președinte era Rodica Benga) pentru a sărbători, în semn de recunoștință, seniorii învățământului maramureșean a avut loc în urmă cu 20 de ani la Liceul de Artă cu ocazia Zilei Internaționale a Educației.

În primii 10 ani, festivitatea a fost organizată în Baia Mare, de cele mai multe ori în luna iunie, cu ocazia Zilei Învățătorului. În anii următori, sărbătoarea a avut loc la hotelul ”Eurosind” din Ocna Șugatag, în luna octombrie, cu ocazia Zilei Mondiale a Educației. Excepție de la această tradiție au fost anii 2020 și 2021 din cauza contextului epidemiologic.

Te-ar putea interesa si

PENTRU ŞASE LUNI: Poliţist din Leordina, în misiune în Franţa

Vasile Dale

AVERTIZARE COD GALBEN ÎN MARAMUREŞ: Vreme deosebit de rece, ploi puternice, furtuni şi descărcări electrice

Redactie

5 filme cu fantome pe care merită să le vezi

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.