BREAKING NEWSEvenimentNationalRecomandate

DOLIU ÎN MARAMUREŞ: Rapsodul Nicolae Sabău a murit la Spitalul TBC răpus de coronavirus

În această dimineața, s-a anunțat o veste tristă: a decedat vestitul interpret de muzică populară, Nicolae Sabău. Comunitatea de la Cicârlău deplânge despărțirea de îndrăgitul interpret.

Nicolae Sabău (născut în 7 decembrie 1929) avea 91 de ani.

„O stea s-a ridicat spre ceruri pentru a lumina în veșnicii. Drum lin spre ceruri, Maestre Nicolae Sabău!”, este unul dintre mesajele de condoleanțe transmise de cei care l-au îndrăgit.



Nicolae Sabău a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare săptămâna trecută joi. Sâmbătă a fost confirmat pozitiv COVID-19 iar luni dimineața a fost transferat la Spitalul TBC Baia Mare Suport Covid-19. Acolo, azi noapte a decedat.

Nicolae Sabău a pornit în viață cu o istovitoare scrupulozitate, urmărindu-și atingerea unui înalt ideal în artă Regizorul Televiziunii Romane, Ioan Filip, afirma că, „Nicolae Sabău este unul dintre puținii artiști care i-a dăruit cântecului, fără rezerve, întreaga lui viață, făcând din el sabie și scut, crez și legământ”. Tocmai de aceea a răzbit, devenind unul dintre cele mai viguroase talente interpretative din câte a cunoscut Ardealul și țara.

 Nicolae Sabău face parte din spița nobilă a renumiților interpreți de muzică populară din Transilvania: Alexandru Grozuță, Emil Gavriș, Felician Fărcașu, Dumitru Sopon, Ion Cristoreanu, Petre Săbădeanu, remarcându-se prin substanța și timbrul original al creației sale artistice și interpretative. Prin varietatea și bogăția repertoriului, Nicolae Sabău a reușit să pătrundă cu sensibilitate în conștiința iubitorilor muzicii populare autentice din țară și străinătate.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Te-ar putea interesa si

FARA URMA: UN BARBAT DE 29 ANI DIN FERSIG A DISPARUT FARA URMA. DACA IL VEDETI SUNATI LA POLITIE (FOTO)

Vasile Dale

CORONAVIRUS: Ajutor pentru bătrâni şi bolnavi!

Vasile Dale

TĂUȚII MĂGHERĂUȘ: 200 cartușe 7,62 mm găsite în grădina casei de un localnic

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult