BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ – Judecătorii băimăreni l-au pus în libertate pe șoferul BMW-ului chiar în ziua în care Denisa a murit pe patul de spital

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Baia Mare a dispus punerea în libertate a șoferului care în cursul serii de sâmbătă a intrat cu autoturismul BMW direct în stația de autobuz de lângă Mall-ul de pe bd Decebal din Baia Mare.

Conform surselor noastre acesta a opinat că tânărul nu prezintă pericol social și poate fi cercetat în stare de libertate. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au făcut recurs la decizia Judecătoriei, recurs care se va judeca la Tribunalul Maramureș.

Până atunci însă, tânărul a fost pus în libertate de îndată. Acesta a părăsit arestul IPJ Maramureș la ora 14.00.



Ce spune Judecătoria Baia Mare

Complet: Complet JDL 5 penal
Tip solutie: respinge cererea
Solutia pe scurt: În temeiul art. 227 alin. 1 C. proc. pen, respinge, ca neîntemeiată, propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare privind pe inculpatul O.V.F. fără antecedente penale, cercetat pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă, prevăzută de art. 192 alin. 2 Cod penal şi infracţiunii de vătămare corporală din culpă, prevăzută de art. 196 alin. 2 şi 3 Cod penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin. 2 Cod penal. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia inclusiv. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu azi, 06.07.2021, ora 14.00.
Document: Încheiere finală camera consiliu  2085/2021  06.07.2021

Procurorii Judecătoriei de pe lângă Parchetul Baia Mare au făcut contestație la decizie

Purtărul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

La data de 6.07.2021 procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului O.V.F. pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, prevăzută de art. 192 alin 2. Cod penal și vătămare corporală din culpă, prevăzută de art. 196 alin. 2 și 3 Cod penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin 2 Cod penal.

La data de 05.07.2021 față de inculpatul O.V.F. a fost luată măsura reținerii pe o durată de 24 de ore.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că inculpatul O.V.F. în data de 3.07.2021, în jurul orei 20.05 a condus un autoturism pe raza municipiului Baia Mare. Acesta nu a respectat dispozițiile legale care reglementează circulația rutieră și efectuând un viraj la stânga fără a adapta viteza de circulație la condițiile de carosabil umed, a pierdut controlul autoturismului, a derapat și a intrat în construcția special amenajată cu destinația de stație de autobuz, situată lângă Centrul Comercial Vivo Mall Baia Mare, accidentând persoanel vătămate C.L. și V.R.C. care se aflau în stația de autobuz.

În urma impactului persoana vătămată C.L. a suferit vătămări corporale în urma cărora a decedat la data de 06.07.2021.

Persoana vătămată V.R.C. a suferit leziuni corporale care i-au pus în pericol viața și care, potrivit constatărilor preliminarii efectuate în cauză de către medicul legist, necesită pentru vindecare un număr de 100-110 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicații.

La data de 06.07.2021 dosarul a fost înaintat instanței cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere respinsă de judecătorul de drepturi și libertăți de la Judecătoria Baia Mare. Împotriva încheierii judecătorului de drepturi și libertăți Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare a formulat contestație.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovației.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

TRAGEDIE LA COSTENI: Un bărbat de 54 de ani a murit după ce s-a răsturnat cu tractorul

Redactie

EXCLUSIVITATE – După întâlnirea profesională a polițiștilor de la Tg. Lăpuș, au descins procurorii DGA. Percheziții și polițiști audiați

Vasile Dale

FOTO/VIDEO: Accident cumplit – Un copilaș de patru anișori a murit lovit de un șofer din Sighetu Marmației. Mascații la fața locului – ACTUALIZARE

Vasile Dale

6 mesaje

Citizen iulie 6, 2021 at 9:31 pm

Ce nu intelege judecatorul ii ca se ingroasa gluma si de maine oamenii isi for face singuri dreptate.

Daca ala nu face puscarie, tatal tinerei ar trebui tratat exact la fel din moment ce nu avea discernamant in timp ce ii spargea teasta, nu avea „mintea limpede”…

Raspunde
Alex iulie 7, 2021 at 7:23 am

Evident ca e in stare de libertate , ca sigur are parinti cu relatii. O sa primeasca un an doi cu suspendare, si in 6 luni mai omoara pe cineva, si tot asa, in timp ce familiile victimelor raman cu trauma. Fain sistem. Eu daca depasesc limita de viteza cu 15 km pe ora nu ma iarta nimeni, daca omor pe cineva is eliberat dupa cateva zile.

Raspunde
alupigus iulie 7, 2021 at 9:40 am

Este singura solutie, asta trebuie sa plateasca la fel!!!!

Raspunde
Marian iulie 7, 2021 at 4:23 pm

RUSINE RUSINE RUSINE JUDECATORILOR !!! PE PARCURSUL VIETII SA SE INTOARCA TOATE ASUPRA LOR SI A FAMILIEI

Raspunde
Vasile Ion iulie 8, 2021 at 9:45 am

Oamenii trebuie sa isi ia justitia in propriile maini, si cocalarul si judecatorul sa xxxxc in fata oamenilor, sa vezi cum se vor schimba lucrurile in Romania …

Raspunde
Nelu buzura iulie 8, 2021 at 11:11 pm

ALO !!!
CLAUSS IOHANNIS !!!
ASTAI ROMANIA LUCRULUI BINE FĂCUT PENTRU CARE TE-AU VOTAT OAMENII!!!!
RUSINE RUSINE RUSINE !!!

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult