Important

Acord de recunoaștere a vinovăției încheiat cu un inculpat, după apelul unui polițist la Call-center anticorupție

La data de 10.11.2023, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu un inculpat, fără calitate specială, cercetat în stare de arest preventiv, propunând condamnarea acestuia la pedeapsa rezultantă de 2 ani și 3 luni închisoare, cu suspendarea executării acesteia sub supraveghere, pe un termen de 3 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită, conducere a unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată și conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

De asemenea, prin același acord, s-au stabilit ca pedepse complementare interzicerea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat și de a conduce orice categorie de autovehicule.

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorul a reținut că, în data de 19.10.2023, un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș – Poliția orașului Baia Sprie a depistat un bărbat care conducea un autoturism pe D.N. nr. 18 în orașul Baia Sprie, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice și având dreptul de a conduce suspendat. În acel context, cel din urmă i-a oferit suma de 400 lei și i-a promis că îi va oferi și suma de 500 de euro, solicitându-i în schimb polițistului să nu dispună măsurile legale subsumate angajării răspunderii penale.

Discuțiile care au avut loc în contextul sus-menționat au fost înregistrate audio-video de dispozitivul tip bodycam aflat în dotarea polițistului.

Polițistul a refuzat „oferta“ celui în cauză, a apelat linia Call-center 0800.806.806 și a formulat un denunț la Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Maramureș, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

Dosarul de urmărire penală și acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise Tribunalului Maramureș.

Te-ar putea interesa si

MISIUNE IMPOSIBILĂ: Tânăr atacat de insecte în munții Gutâi, preluat de un elicopter SMURD. Posibil în șoc anafilactic (VIDEO)

Vasile Dale

DISPOZIŢIE privind convocarea Consiliului Judeţean Maramureş în şedinţă ordinară

Redactie

SEMINAR TEMATIC PE TEMA MOBILITĂȚII INOVATIVE ÎN CADRUL PROIECTULUI MOBI

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.