Recomandate

BILANŢ INUNDAŢII: Pagube pe 67 hectare de teren arabil, 24 de godspodării inundate, maşină avariată, 33 de animale înecate (FOTO)

Precipitațiile torențiale din ultima perioada au produs pagube pe raza a șase unități administrativ-teritoriale: Ulmeni, Groșii Tiblesului, Sisesti, Copalnic Mănăștur, Coas și Strâmtură.

Torenții și scurgerile de pe versanți au contribuit la creșterea debitelor și nivelurilor unor vai și păraie care s-au revărsat. Șuvoaiele de apa au transportat aluviuni, pietriș, material lemnos și material vegetal care au colmatat rigolele și șanțurile. Cantitatea de apa acumulata în timp scurt nu a putut fi preluata de rețelele de canalizare.

Au fost inundate 24 de gospodarii, 38 de anexe gospodărești. S-au produs pagube pe 67 hectare de teren arabil, 15 hectare de pășuni și fânețe. Au fost afectate de inundații opt podete, 11,1 km de străzi, 13,6 km de drum agricol și forestier și 0,8 km eroziune de mal. Șuvoaiele de apa au înecat 33 de animale și au avariat un autoturism.

Comitetele locale pentru situații de urgenta au intervenit cu personal și mijloace tehnice pentru eliminarea efectelor negative produse de fenomenele meteorologice periculoase, Comisii mixte, alcătuite prin ordin de prefect, se vor deplasa în teritoriu pentru constatarea și evaluarea pagubelor produse la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale.

Te-ar putea interesa si

FOTO / VIDEO EXCLUSIV – Un șofer beat a intrat cu mașina într-un stâlp pe bd Unirii din Baia Mare

Redactie

EXCLUSIV: BAIA MARE SĂLBATICĂ – O femeie a fost atacată, bătută și tâlhărită în stradă. 4 indivizi sunt suspecți dar nu au fost prinși

Vasile Dale

GALERIE FOTO/VIDEO: Două incendii de vegetație uscată la Poienile de Sub Munte

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.