Important

Reprezentanții Maramureșului, premiați în cadrul Concursului internațional online ”Dance virus-2021”

Concursul-festival internațional online ”Dance virus-2021”, organizat de Centrul cultural Ramygala și Districtul Panevėžys din Lituania, și-a propus și la această a doua ediție, să-i încurajeze pe tineri să depășească prin artă efectele actualei pandemii. Interesul față de acest proiect original a fost semnificativ, la concurs participând tineri din țara gazdă, precum și din Letonia și România – Județul Maramureș.
La invitația Consiliului Județean Maramureș de implicare în demersul cultural fără frontiere al Districtului Panevėžys – regiune înfrățită cu Județul Maramureș, au răspuns Ansamblul Folcloric Național Transilvania și Comuna Recea. Șapte tineri maramureșeni și-au înscris creațiile în concurs, exprimându-și în pași de dans și costume specifice, mesajul de solidaritate și optimism pentru adaptare la provocările cauzate de situația pandemică.
Printre câștigătorii Concursului online ”Dance virus-2021” se află doi tineri artiști ai Ansamblului Folcloric Național Transilvania: ARDELEAN ANDREEA LAURA și MIHALCA LIVIU, care au obținut Locul III, în clasamentul juriului.
Premiul pentru audiență a fost câștigat de EIDVILĖ STANIULYTĖ, pentru cel mai mare număr de aprecieri pe social media, pentru fotografia Stop shot care a surprins un moment al dansului.
Dansurile tuturor tinerilor artiști au surprins și în acest an prin ingeniozitate, mesajul transmis și prezentarea artistică. Participanții au fost evaluați de către cei 5 membri ai juriului, într-un sistem de 10 puncte, referitor la respectarea regulamentului care include și obligația de a purta mască facială, idea dansului, performanță, creativitate și prezentare. Conform organizatorilor, a fost o sarcină cu adevărat dificilă pentru tot juriul, unele rezultate fiind absolut identice!

Juriul a acordat următoarele premii:

Locul I – EDVIN ŠIŠLO – Lituania
Locul II – AISTĖ PURIUŠKYTĖ, SAULĖ VIŠINYTĖ – Lituania
Locul III – EIDVILĖ STANIULYTĖ, MATVĖJUS KISLYJ – Lituania
ARDELEAN ANDREEA LAURA, MIHALCA LIVIU – România

Felicitări tuturor participanților maramureșeni:
Ansamblul Folcloric Național Transilvania:
Agoșton Andreea Alexandra
Ardelean Andreea Laura
Duli-Babici Teodor Alexandru
Mihalca Liviu
Comuna Recea:
Balaj Andrej
Groșan Cristina Mihaela
Rusu Maria

Premii și diplome vor fi transmise tuturor participanților. Organizatorii și-au exprimat aprecierea deosebită față de dansatorii români și letoni participanți la concurs, pentru implicarea în această inițiativă internațională și oportunitatea ca toată lumea să admire o parte din cultura țărilor pe care le reprezintă.
Videoclipurile cu dansurile incluse în Concursul ”Dance virus-2021” pot fi vizionate pe pagina de Facebook “Ramygalos kultūra”: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1145367592644664&id=100015143014416

Te-ar putea interesa si

APRECIERE: Mai mulţi poliţişti ai IPJ Maramureş, felicitaţi într-un cadru festiv pentru întreaga activitate

Vasile Dale

ASOCIAȚIA PENTRU AUTISM MAGIA UNICORNILOR: Profesorii băimăreni nu sunt pregătiți să predea copiilor autiști. 5% dintre copiii din creșele băimărene de azi sunt autiști

Redactie

Prevenire și siguranță la Liceul Tehnologic „Alexiu Berinde” din Seini

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.