BREAKING NEWSMaramuresul IstoricRecomandate

DOUĂ ACŢIUNI SALVAMONT / VIDEO: Este căutat un ucrainean rătăcit în munţi dar şi doi bărbaţi plecaţi la cules de ciuperci. Alți 4 ucraineni găsiți întâmplător – ACTUALIZARE

Acțiune în derulare a SPJ Salvamont Maramureș în M-ții Maramureșului, zona Vf. Farcău 1957 m, pentru căutarea-salvarea unui cetățean ucrainean care a trecut frontieră și se află pe munte.

O echipă a Salvamont Maramureș va face joncțiunea cu o echipa a Poliției de Frontieră a ITPF Sighetu Marmației, structura Poienile de sub Munte și vor urcă pentru recuperarea și extragerea bărbatului ucrainean.

În timpul urcării pentru recuperarea cetățeanului ucrainean echipele de salvare au mai identificat încă 4 cetățeni ucraineni. În zonă nu este semnal nici pe stații și nici pe telefoanele mobile astfel că salvatorii montani au utilizat telefonul satelitar pentru a efectua un apel prin care au anunțat Poliția de Frontieră Poienile de sub Munte situația. Colegii de la Poliția de Frontieră au trimis un echipaj care ii va recupera pe cei 4.

ACTUALIZARE

Băiatul ucrainean de 22 ani a fost găsit. Acestuia salvatorii montani i-au oferit ceai cald și sandviş și în aceste momente e pregătit pentru extragerea din munte. Va fi coborât terestru, după care va fi transportat cu autospeciala Salvamont până la sediul Poliției de Frontieră Poienile de sub Munte, unde va fi preluat de autorități și vor fi făcute procedurile legale în astfel de cazuri.

O nouă acțiune în derulare a SPJ Salvamont Maramureș în zona Vf. Solovanu, Sighetu Marmației.

Apelul de urgență inițiat de o persoană de 63 ani i-a anunțat despre faptul că prietenul lui, un bărbat de 66 ani cu care se află la cules ciuperci se simte rău, fiind bolnav cardiac și are nevoie de ajutor de urgență.

În sprijin se deplasează o echipă a Salvamont Maramureș. Echipa este cu Ambulanță montană Salvamont, autospecială dotată cu toate echipamentele pentru intervenții specifice în dotare fiind inclusiv defibrilator, monitor funcții vitale, oxigen, aspirator secreții și robot compresii toracice.

Din păcate cele două persoane nu știu unde se află, nu au telefoane smart ca să poată fi localizați, nu au ochelari la ei că să poată citi mesaje de pe telefoanele lor iar când au fost solicitați să dea direcții pentru a fi localizați spun că nu își mai dau seama pe unde au urcat făcând intervenția extrem de complicată.

ACTUALIZARE

Cele două persoane în vârstă au fost găsite. Li se acordă primul ajutor, bărbatul de 66 ani fiind suspect de AVC. Ulterior bărbatul cu probleme medicale va fi coborât cu ambulanța Salvamont până la drumul principal de unde va fi preluat de echipajul medical care va veni în sprijin. În zonă accesul este extrem de dificil fiind noroi mare și urme de tractor care nu permit deplasarea facilă.

Persoana cu probleme medicale a fost predată echipajului SMURD.

Te-ar putea interesa si

AROMA CRĂCIUNULUI: Secretele pentru prepararea cărnii de porc sunt moştenite de generaţii în Maramureș

Redactie

TRAGEDIE LA ULMENI: EXCLUSIV – Căsătorit de 3 luni, un profesor în vârstă de 24 ani de la Liceul Teoretic ”Gheorghe Pop de Băsești” Ulmeni s-a spânzurat (actualizare)

Vasile Dale

VIDEO EXCLUSIV: Intervenţie de amploare la un scandal izbucnit pe str. Păltinişului din Baia Mare

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.