Eveniment

BAIA MARE: Arestat preventiv pentru furtul a şase biciclete. La Seini au furat bijuterii

În ultima perioadă poliţia Municipiului Baia Mare a fost sesizată despre comiterea mai multor furturi de biciclete pe raza municipiului. Unii dintre proprietarii acestora aveau bicicletele asigurate cu sistem antifurt în momentul sustragerii.

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au efectuat cercetări în toate cauzele sesizate, iar în cursul zilei de ieri au identificat un tânăr de 20 de ani din Baia Mare, care este bănuit de comiterea a şase furturi de biciclete.

Faţă de acesta a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, fiind depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Maramureş. În urma prezentării acestuia în faţa instanţei de judecată Judecatoria Baia Mare a emis mandatul de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele tânărului.

Ce spune Parchetul de plângă Judecătoria Baia Mare

Purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, la data de 23.07.2020, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului Ș.B.I. pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, în formă continuată, prevăzută de art. 228 al. 1, art. 229 al. 1 lit. b și d, alin. 2 lit. b Cod penal, cu aplicarea art.35 al. 1 Cod penal ( 6 acte materiale ).

La data de 23.07.2020, faţă de numitul Ș.B.I. a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că inculpatul Ș.B.I., în realizarea aceleași rezoluții infracționale, în perioada mai-iulie 2020, a sustras un număr de șase biciclete aparținând unui număr de șase persoane vătămate, care se aflau depozitate, fie în curtea locuinței, fie în scara blocului, după care le-a valorificat, prejudiciul total cauzat fiind în cuantum de aproximativ 4000 lei.

La data de 23.07.2020, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare.

Dar și la Seini

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, la data de 16.07.2020, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatei R.T.F. pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, în formă continuată, prevăzută de art. 228 al. 1 – 229 al. 1 lit. d, al. 2 lit. b Cod penal ( 2 acte materiale ), cu aplicarea art.35 al. 1 Cod penal și art. 41 al. 1 Cod penal

La data de 16.07.2020, faţă de numita R.T.F. a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că inculpata R.T.F., în realizarea aceleași rezoluții infracționale, în data de 06.07.2020, în intervalul orar 12:11 – 12:16, a pătruns, fără drept și prin folosirea fără drept a cheii lăsate în yala ușii de acces, în locuința persoanei vătămate P. V., situată în orașul Seini, jud. Maramureş, iar din interior a sustras suma de 3400 lei, după care, în aceeași dată – 06.07.2020, în intervalul orar 12:22 – 12:23, a pătruns, fără drept, în locuința persoanei vătămate C. O.S., situată în orașul Seini, jud. Maramureş, de unde a sustras mai multe bijuterii, prejudiciul cauzat fiind în cuantum de aproximativ 2.000 lei.

La data de 17.07.2020, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatei pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare.

Te-ar putea interesa si

Tinerii urmăriţi cu focuri de armă în Maramureş, rupţi în bătaie de un jandarm, deşi erau încătuşaţi (video)

Vasile Dale

FOTO, VIDEO: Accident rutier pe strada Culturii. O maşină s-a răsturnat, un șofer încarcerat (ACTUALIZARE)

Redactie

BERINŢA: Afacerea cu care Radu a dat lovitura, după 20 de ani de muncă în străinătate: „Am vrut să schimbăm un pic viaţa”

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.