Maramuresul IstoricRecomandate

SIGHETU MARMAŢIEI: Un sighetean a ajuns la spital după ce a băut apă de la robinet. Apa potabilă este murdară și plină de impurități



Un sighetean a contactat redacția Sighet 247 pentru a ne anunța că dânsul cu întreaga familie a ajuns la Spital, după ce a consumat apă de la rețeaua publică de distribuție a apei din municipiul nostru. Atât el, cât și soția sa și copilul mic au acuzat stări de vomă și indigestie.

După ce a văzut articolul apărut pe Sighet 247 privind pericolul pentru sănătatea publică pe care îl prezintă focarul de infecție existent la stația de pompare a apei potabile de la Crăciunești, sigheteanul în cauză a făcut un experiment privind calitatea apei de la robinete.

Acesta a luat o oală curată și a umplut-o cu apă, după care a fiert-o până când aceasta s-a evaporat. Sigheteanul a rămas îngrozit când a văzut că pe fundul oalei sunt numeroase depuneri solide pe pereții vasului, unele depuneri de culoare albă și altele de culoare neagră.

Acesta a anunțat că va depune plângere la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Maramureș împotriva societății de distribuire a apei potabile din Sighet, S.C. Vital S.A., considerând că a fost pusă în pericol sănătatea publică a sa și a familiei sale.

În urmă cu o săptămână, consilierul local Nicolae Iuga a prezentat public câteva imagini și filmări cu situația dezastruoasă care există la stația de pompare a apei potabile de la Crăciunești, cea care alimentează cu apă și municipiul Sighetu Marmației: pompe vechi, multe dintre ele nefuncționale, o țeavă de canalizare spartă în apropierea puțului de alimentare cu apă. Acesta a mai arătat tot cu aceeași ocazie că a încercat din calitatea de consilier local să elimine Vital S.A. din Sighet, însă a obținut doar două voturi în Consiliul local dintr-un total de 19 consilieri locali (al dânsului și al consilierului local Gavrilă Mihali) și a acuzat societatea Vital S.A. că pune în pericol sănătatea publică a sighetenilor, solicitându-le să remedieze urgent situația existentă la stația de pompare a apei potabile de la Crăciunești.

Sighet247

CITEŞTE ŞI

Te-ar putea interesa si

FOTO/VIDEO – Patru mașini distruse într-o secunda de o groapă imensă apărută pe DJ183 la Ferneziu

Vasile Dale

INCIDENT GRAV: Poluare accidentală cu steril la iazul de decantare Bozânta. PESCARII AMENINTA CU PROTESTE (GALERIE FOTO)

Vasile Dale

ÎN PLIN POST / ACTUALIZARE: Chef cu băutură și tort cu ocazia hirotonirii noului arhiereu vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului. Ce spune părintele Cristian Ştefan, purtătorul de cuvânt al Episcopiei

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.