BREAKING NEWSEvenimentTara Codrului

Șoferul din Asuaju de Sus prins de două beat criță la volan a fost arestat preventiv. Avea 3,54 g/l alcool pur în sânge

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, la data de 07.01.2023, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului I.G.V., pentru săvârşirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prevăzută de art. 336 alin. 1 Cod penal (două fapte) şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prevăzută de art. 335 alin. 2 Cod penal (permis suspendat), totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 şi alin. 2 Cod penal. La data de 06.01.2023 faţă de inculpat a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că la în data de 03.01.2023, în jurul orei 20:15, inculpatul I.G.V., a condus un autoturism pe drumurile publice de pe raza localităţii Ardusat, judeţul Maramureş, sub influenţa alcoolului, având o îmbibaţie alcoolică peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, respectiv 3,54 g/l alcool pur în sânge (prima probă recoltată la ora 20:50) şi 3,33 g/l alcool pur în sânge (a doua probă recoltată la ora 21:50).

De asemenea, s-a reţinut în sarcina inculpatului I.G.V. că în data de 05.01.2023, în jurul orei 21:30, a condus un autoturism pe DJ 108A Sârbi – Fărcaşa, judeţul Maramureş, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice şi fiind influenţa alcoolului, având o îmbibaţie alcoolică peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, respectiv 2,77 g/l alcool pur în sânge (proba recoltată la ora 21:43).

Cercetările sunt efectuate în cauză de către Secţia 3 Poliţie Rurală Fărcaşa, sub supravegherea procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare.

În data de 07 ianuarie 2023, dosarul a fost înaintat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Baia Mare cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere care a fost admisă, fiind dispusă arestarea preventivă a inculpatului I.G.V. 

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

DARURI DE CRĂCIUN: Sport Team împreună cu încă patru echipe de fotbal au contribuit pentru ajutorarea a trei familii cu probleme deosebite

Redactie

UN DECENIU: 10 ani de când Vasile Coman a fost ales primar al oraşului Vişeu de Sus

Redactie

EXCLUSIV: Copil de 13 ani accidentat de un scuterist băut la FERSIG (actualizare)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.