BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

VIDEO EXCLUSIV – Borșenii care s-au legat cu lanțuri și au dormit în fața Parlamentului European și CEDO au fost primiți înăuntru

Grupul de 12 localnici din Borșa, Maramureș, care au protestat în ultimele 3 zile în fața instituțiilor din Strasbourg, legați cu lanțuri de poarta de intrare, au fost primiți, azi, la discuții în clădire.

O problemă veche de peste două decenii i-a făcut pe mai mulți locuitori din orașul Borșa, Maramureș, să protesteze în fața Parlamentului European și a Curții Europene pentru Drepturile Omului, CEDO.

Concret, grupul de membri ai Composesoratului Nobil Borșa, Maramureș, au intrat, miercuri, în greva foamei fiindcă cer 17.000 de hectare de pământ „primite de la împărăteasa Maria Tereza”, în timp ce autoritățile locale susțin că cei 2.000 de membri au deținut „doar 6.000 de hectare”. 

Astfel, borșenii s-au dus în fața Parlamentului European și a CEDO, s-au legat cu lanțuri și azi-noapte au dormit chiar acolo.

A fost de bun augur, fiindcă azi, în jurul orei 13:00, ora României, ei au fost primiți înăuntru, la discuții.

La ieșire președintele asociației a făcut declarații pe care le puteți urmări în materialul video de mai jos.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

CĂUTĂRI RELUATE: Salvamontiştii maramureșeni caută un bătrân de 89 de ani, dispărut în zona Berbeşti (actualizare)

Redactie

TREI SĂPTĂMÂNI A DURAT PROCESUL DE SPĂLARE ŞI ALBIRE: Poliţia nu a luat nicio măsură după concertul lui Grigore Leşe de la ATP Tech Center Baia Mare

Redactie

ULTIMA ORĂ: Trafic paralizat la toate intrările în Baia Mare. Grav accident pe strada Mărgeanului (FOTO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.